Göteborg!! :D

Hej! Var ju upp i Göteborg nu över helgen med Corre och Jeppe. Vart kaos på vägen upp.. Innan vi kom fram till Ängelholm så hörde vi högtalarna att ett godståg hade fastnat på Hallandsåsen, så vi skulle hoppa av i Ängelholm och vänta på bussar som skulle ta oss till Laholm där vi skulle hoppa på tåg som skulle ta oss till Göteborg. Bussar stod redan och väntade i Ängelholm, men dem blev fulla snabbt.. Inte så långt efter det kom fler bussar, även dem blev fulla direkt. Sedan väntade vi ett ganska långt tag innan det kom en dubbelbuss, alla människor (inklusive oss) gick dit och busschaffören ropade att barnfamiljer skulle gå på först, men inte vi.. Så den bussen kom vi inte på.. Vid detta laget hade vi kanske väntat i en timme. Dem sa att fler bussar skulle komma, men jag visste att det skulle ta ett långt tag. Så jag och Corre började gråta och få panik medan Jeppe stod o skrattade åt oss :o Jag hade ju ringt både mamma och pappa så dem visste om vad som hände och pappa skulle ringa SJ och fråga vad vi skulle göra. Efter en halvtimme efter att ha stått i kyla och regn kom en buss!! Vi sprang dit på våra bortdomnade fötter, men det visade sig att den bussen skulle gå till Helsingborg, inte till Laholm. Så vi gick ledsamt därifrån. Kort därefter ringde pappa och sade att det stod ett tåg där i Ängelholm som skulle gå till Göteborg om några minuter, så vi sprang dit och frågade konduktören om det var rätt tåg, vilket det var. Så vi steg in i det varma tåget och drog en suck av lättnad, vi hade ju stått där ute i den fruktansvärda kylan i 2 timmar!! Vi gick längre bak i tåget där det fanns mer plats och där satte jag mig ner på en trappa för att vila min onda rygg. Efter ett tag kom konduktören till oss och sade att hon skulle hitta sittplatser åt oss, vi fick sätta oss i första klass bredvid ett väldigt trevligt gammalt par som pratade med oss hela vägen till Kungsbacka där dem skulle gå av. Sedan fick vi även en bulle och juice av konduktören. Vi skulle ha varit framme lite över 20.00 men kom fram över 22.00.. Två timmar sena!! Inte okej enligt mig.. Men vi kom iallafall fram.
 
På lördagen gick jag och Corre och shoppade, fick köpt en jacka på Cubus och en kostym på Buttericks (som jag bytte dagen efter). Det var typ det som vi gjorde.
 
På söndagen gick jag och bytte min kostym till något som jag inte kan berätta för jag ska ha på mig den på lördag på Halloween fest!! :D Vill inte avslöja min kostym ju ;) Och så köpte jag och Corre varsin Superman-tröja! :D Innan middagen så gick jag och Corre till Slottskogen och tog massor av fina (och vissa fula) bilder, och roliga videor :] Och på kvällen gick vi på bio, jag och Corre, vi tittade på Paranormal activity 4!! VARNING FÖR EXTREMT LÄSKIG FILM SOM MAN HOPPAR TILL AV HELA TIDEN!! Så känner jag och Corre :d Nej men man hoppade till från början till slut, vilket är bra om man gillar att bli skrämd ;) 
 
Och idag måndag åkte vi hem igen, i regn :P Har fått massa skor av Jenny och fått rummet ommöblerat av mamma (y) Fint blev det!! ;)
 
Imorgon ska jag väl inte göra något speciellt, duscha, sova länge. Det vanliga, och städa mitt rum ^^
 
Just det, nästa vecka är det prao :) Ska praoa på Annalinneas skola då och vara lärarassistent (vet inte vad det betyder så om någon vet, skriv!!) Ser faktiskt fram emot det och ska göra så att alla småttingar gillar mig ;)
 
Det var väl det jag hade att erbjuda idag tror jag :) /Jessica

Maolii <3

Hej! Vart borta ett tag.. På NO:n har ju nu fått redovisat min fördjupning om mat. Jag skrev om vad maten innehöll och vad som hände om man åt rätt och fel. Beskrev även typ vad alla vitaminer gjorde för kroppen och vad som hände om man hade någon slags vitaminbrist. Fick bra respons (y)
 
I lördags kom Maolii hit, hon skulle färga och slinga mitt hår, blev bra även om hon missade några ställen, så där finns lite utväxt kvar. men det gör inget, det är inget man direkt lägger märke till ^^ sedan bestämde vi att hon skulle sova över, så jag hade köpt massa godis och chips. Så vi tittade på Magic Mike, eller mest jag, för hon somnade i soffan xD Men rekommenderar verkligen den filmen till er tonårstjejer!! Han som spelar Magic Mike i filmen är en manlig strippa och dansar EXTREMT bra!!! Man blir lite smått kär ;$ Ja så hon sov över och åkte hem klockan 12 nästa dag.. 
 
Idag i skolan fick vi titta på en konsert från några som går på ett musikgymnasie. Dem gjorde egna tolkningar av låtar och framförde dem för oss. Fanns två snygga killar där, så man fick lite eyecandy :´3 sedan vart det so. Och sen teori i hemkunskap. Asså vi pratade typ om hur man skulle tvätta ^^ Sista lektionen var idrott där vi skulle redovisa våra arbeten om allemansrätten. Jag arbetade med Carl om ridning. Så idag fick vi redovisa den för klassen. Av Patricia (idrottsläraren) fick vi bra respons för att vi typ inte tittade alls på det vi hade skrivit utan typ hade allt i huvudet :D Så det var bra :)
 
Imorgon ska vi på "framtidståget" har ingen som helst aning om vad det är, Anette sa typ att det var folk som skulle prata om jobb typ. Och sen ska vi på gymnasiemässa. Vet ju redan vilken linje jag ska gå. Men kan ändå vara kul att få ett större utval, och veta vad man ska välja som andrahandsval. Just nu vill jag nog välja "Hotell & Turism" eller "Spa och Hudvård". Men är inte helt hundra.. 
 
På onsdag ska vi på "kizzkonsert" asså inte riktiga Kizz utan några som ska framföra några av deras låtar. Och på torsdag är det en till slags konsert. Mycket grejer händer denna veckan :P Och på torsdag ska jag och Maolii gå på ett öppethus i Malmö på Plusgymnasiet ^^ Och på fredag ska ju Corre med till pappa :D Ska bli såååååååå kul! :D Vi har kanske tänkt titta på Paranormal Activity 4 på bio, men får se vad det kostar för vill ju inte lägga ner hur mycket.. Ska nog kolla det efter att jag har bloggat klart :)  Sen så ska vi shoppa, ska leta efter en vinterjacka, börjar bli dags för att köpa sånt nu ju.. Och så behöver jag ett långt vitt linne. :) 
 
Ha det /Jessica

Prov ^^

Hej! Har gjort två SO-prov på två dagar. Igår gjorde jag ett prov om Hitler, lite om första världskriget och lite om andra världskriget. Idag hann jag göra ett prov om bara om andra världskriget :) Skönt att ha dem gjorda ^^ Eftersom att jag har varit borta från skolan två veckor trodde jag att jag skulle vara jätte långt efter i alla ämnen, men i so var jag bara efter men dem proven, klart nu. I engelska/svenska ligger jag typ liiite efter men man ska typ bara läsa en text och köra en uppgift till den, att skriva en fortsättning. Och jag skriver ofta bra fortsättningar så det blir nog klart snart ^^ I NO är det typ en grej som jag inte var med på, så nästa gång vi gör något liknande får jag verkligen visa vad jag kan, annars ligger jag inte efter alls! :D I tyska ligger jag efter lite, vi har haft texter och glosor som jag inte har gjort.. Men vet inte hur man ska ta igen på det :d I bild ligger jag efter för jag är inte klar med min bild som skulle vart klar för typ tre veckor sen.. Men tror det är fler än jag som inte är klara ;) 
 
I måndags hade vi idrott och vi skulle springa typ 2 kilometer, vet det är jätte lite. Men jag är nog inte 100% frisk från lunginflammationen för jag blev anfådd typ direkt och mådde dåligt och typ hade svårt att andas. Asså inte som det känns när man har astma. Men som det känns när man har slem i halsen och är anfådd, typ så kändes det. Och så började jag hosta jätte mycket, så mycket att jag typ kväljde :/ obehagligt men ja..
 
I lördags var jag på kalas i Ystad hos min storebror Jimmie och hans sambo Veronika. Jimmie hade fyllt år så vi firade hans födelsedag :) Var nog inte helt frisk då, för jag blev jätte trött och mådde inte så bra :/ och så var det jätte mycket folk så det var jobbigt att inte vara helt 100 och vara bland massa folk.. men vi fick äta god smörgåstårta :) 
 
Idag på skolan blev det en av mina topp 3 favorit rätter : kokt lax med kokt potatis och hallandaisesås :) ååååh, såååååå gott det var!! 
 
Det är väl typ det som har hänt tror jag. Ska till pappa på fredag nästa vecka, och då ska Corre med! Både hon och jag tycker att det ska bli jätte kul :D Så det ser vi absolut fram emot :)
 
Vi har bytt platser i klassrummet. Så nu sitter jag med Hanna SM (y), Simon, Carl och Jonte. Helt okej plats, kanske inte en plats jag hade valt om jag hade fått välja men kul att få sitta med Hanna! :) <3
 
Haha, har Charlie ute på mattan nu så han får springa av sig och han är helt galen :p hoppar omkring och får typ spasmaryck så han hoppar rakt upp i luften xd ser så kul ut. Han springer ut på golvet ibland så då får man slå sig på benet så att han hör så springer han tillbaka, eller så springer han under soffan. Men där går han bara ut när han vill :P
 
Ha det så länge /Jessica

Vart sjuk :/

Hej! Har inte skrivit för jag har varit sjuk i två veckor :/ Första veckan har jag feber, mellan 38 och 39, ibland högre. Hostade hela tiden och hade typ ingen aptit. Nästa vecka gick jag i skolan på måndagen och tisdagen, men på kvällen av tisdagen så kom febern tillbaka och hostan var ju fortfarande kvar. Så dagen efter (alltså i onsdags) så fick jag en tid till en läkare. Så vi åkte dit någon timme efter vi ringde. Läkaren (som var en hon) lyssnade på mina lungor, bad mig att ta ett stort andetag, men så fort jag skulle andas in lite mer än vanligt så började jag hosta. Och eftersom att det har varit så lätt för mig att hosta så har jag behövt ta många, små andetag.. Sedan sa hon att jag skulle ta två blodprov. Så jag och mamma gick in i ett annat rum där jag fick sätta mig i ett stol och lägga upp min vänsta arm på armstödet. Hon som skulle ta blodproven tog en nål och stack ner i armen, men hon hittade inget blod som hon kunde ta. Jag började känna mig snurrig och hörde och såg konstigt. Som jag brukar känna när jag ska svimma. Så jag sa till att jag inte mådde så bra, så hon lutade stolen bakåt så att jag typ låg ner. Jag låg där och blundade i typ tio minuter, hon fick ta blod från andra armen istället. Jag låg kvar en stund till och bara blundade. När vi kom tillbaka till läkaren så sa hon att det snabba provet visade att jag hade lunginflammation, eller snart skulle få. Så jag fick utskrivet medicin som jag tar tre stycken av varje dag. Dem är ganska stora så mamma eller Per får hjälpa mig att dela dem på mitten. Eftersom att jag inte har haft någon aptit så tänkte jag väga mig för att se om jag hade gått ner. Ja, det hade jag. Från 54,6 till 51,2. Alltså 3,4 kilo. Har verkligen försökt äta under tiden som jag har varit sjuk, men har knappt ätit nåt alls, men nu när jag känner mig bättre så kan jag iallafall äta mer. Inte normalt, men mer. 
 
Igår var jag på körskolan och körde i två timmar, i regn, och blåst. Men det gick bra, man fick ha en liten snäcka i örat så man hörde vad körläraren sa. Han körde bakom mig hela tiden på sin motorcykel, och jag framför honom på min moppe. Eller ja, körskolans moppe då. Vi körde lite överallt, bland kvarter i rondeller som det körde bilar i. Och innan jag skulle börja köra var jag såååå extremt nervös. För Jack som redan har kört dem två timmarna sa att köra i den stora rondellen var bland det läskigaste han hade gjort. Men det gick bra och ingen bil tutade på mig så det var nog ett bra tecken ^^ Vi körde nog i fyra olika rondeller, från trafikerade till otrafikerade. Sen körde vi i utfarter så där fick jag tänka efter om jag skulle vänta på om bilarna skulle köra förbi eller om dem skulle låta mig köra, men det var ganska lätt så det var inte så svårt, men vill träna mer på det. Så nu har jag en timme kvar som jag ska köra och sedan är det teorin kvar, har ju gått alla klasser men ska ju göra prov. Har inte gått så bra på dem hittills, men är nog lättare nu när man har kört och fått prova det man har läst och hört på teorilektionerna. Så ska nog dit nån gång i veckan och skriva. 
 
Förra veckan hade mamma gjort en överraskning till mig, jag hade ingen aning och vad. Utan hon bara sa att vi skulle iväg klockan 20.00. Så jag gick omkring i huset och bara väntade. Efter ett tag ville Per prata med mig så vi gick in på kontoret. Sedan kom mamma in och sa att hon ville prova en kappa som jag hade uppe på mitt rum. Så vi gick upp och när jag öppnade dörren hörde jag Maolii, Corre, Hanna och Johanna ropa "Surprise!" och jag var ju helt förberedd så började skrika :P Mammas överraskning var att dem skulle komma hit och sova över. Mamma hade köpt pizza, cider (alkoholfri), godis, chips och dippa. Så vi ändrade om i rummet och tog in madrasser. OCh så fick jag presenter av dem. Av Johanna fick jag: sminkborttagningsservetter (bra att ha!), ansiktsmask och tre nagellack för att göra fransk manikyr. Tack Johanna! Av Hanna fick jag: Två nagellack ; ett ljusrosa och ett mörklila och så fick jag ett litet hårsprej :) Tack Hanna! Av Maolii fick jag ett coolt halsband som ser ut som en krage, den var guldfärgad och har redan haft den på mig ^^ Tack Maolii! Och av Corre fick jag örhängen som liknade lite drömfångade typ. Men rosa fjädrar, hur söta som helst och dem har jag också redan haft på mig :) Tack Corre! 
 
Sen så kom ju släkten ner, för två veckor sen. Har ju inte berättat om vårt kalas. Vi åt tacos, gjorde bål som hade bär i sig och smakade typ citron :) Efterrätt var en sjukt stor hemmagjord pincesstårta, yummy!! Av Jenny och Stefan (hennes kille) fick jag en skit snygg väska! En som jag har som skolväska nu. Den har skinndetaljer och jag får  lägga upp en bild på den snart, vet inte hur man ska förklara en :P Av Bea, Peter och Robin fick jag en presentbox med Britney Spears parfym Fantasy, till den fick man även en duschkräm och hudkräm. Mmm, luktar så gott! Av Lilian och Lasse fick jag en söt tröja som har typ en stor volang längst nere och så fick jag ett par rutiga leggings :) Av Jimmie och Veronika fick jag 300:- ^^ Och av Nathalie och Niklas fick jag ett paket med sån hära nagelkaviar heter det. Det är som små pärlor man sätter på naglarna, har redan provat det och det blev jätte fint! Sist men inte minst av mormor och morfar fick jag en mintgrön tubhalsduk, puderrosa vantar och en bruk som ser ut som en muffins :) Får efter hand lägga upp bilder på vad jag har fått :) Kan ta en bild från Google och visa hur nagelkaviaret som jag fick ser ut när det är på naglarna :)Kan visa hur förpackningen ser ut också ^^ Ett tips till er som gillar att ha annorlunda men coola naglar ;)
 
Det är väl det som har hänt :) Har missat jätte mycket i skolan så får verkligen anstränga mig för att komma ifatt :( jaja, så är det när man blir sjuk.. 
 
Två låttips! Don't you worry child med Swedish House Mafia. Diamonds med Rihanna. Sjukt bra låtar ;)
 
Ha det /Jessica
RSS 2.0