Öva, öva och öva

Hejsan! Eller godmorgon kanske man borde säga ;)

Jaja, har precis ätit frukost och borstat tänderna. På morgonen nu innan skolan så har vi engelska. Då ska vi öva, öva, öva på vårt manus. För vi måste verkligen komma igång! Sedan har vi E-V (elevensval) ska bli mycket trevligt. Eftersom att jag kommer att bli klar med plånboken idag (för jag har bara en grej kvar att göra) så har jag ju inget annat att göra :)

Om ni kommer på något som jag kan göra så skriv gärna det som en kommentar.

Jag är hemma igen kring kvart över tre eller nåt sånt.

Ha det bäst :}

Äntligen!

Idag blev vi äntligen klara med vårt manus!! Vi var typ sist av alla, vi skulle i alla fall visa upp vårt manus för lärarna, de sade att vi hade potentiell (stavning?) men att vi skulle ordna upp det lite bättre. Ska fixa lite på det sedan :)

Ska säga en jääätte irriternade grej, att skolbussen får inte köra oss hela vägen hem!! Så de släpper oss typ 1,2 km ifrån vårt hus. Jag hade inte brytt mig så mycket om det inte vore för en sak, och det är att mer än halv vägen är upppförsbacke! Så när jag kommer hem är jag skit trött i benen. Men jag får i alla fall motion, det är alltid nåt :)

Kom precis ihåg att jag glömde säga vad mer jag fick i födelsedagspresent, jag fick ett halsband med örhängen som såg ut typ som Jin o Jang fast i olika nyanser av sliver och med en liten diamant. Jag fick även mer pengar och ett shampoo som luktar honung, som gör håret lite ljusare, till det fick jag även en ny ansiktsskrubb, ansiktskräm och ansiktstoner. Jag blev sååå glad för allt som jag fick :D

Jag får skriva en review på alla ansiktsprodukter om några veckor. Det som jag även gillade med ansiktsprodukterna är att de är ekolgiska eller organiska eller nåt sånt ;P

Jaja, slut pratat nu, ha det jätte bra =)

Engelska!

Hej! Idag ska vi ha dubbelpass med engelska! Hehe, ja jag tycker att engelska är roligt. För att vi BARA får skriva på datorn och sedan att vi arbetar i grupper för vi ska göra en musikal! Asså vi ska göra en musikal från boken "Canterville spöket" av Oscar Wilde. Annars idag är det ingenting roligt som händer.

Jag måste tipsa om två bra låtar som finns på youtube: den första heter Jag gråter bara i regnet och den andra heter You see right through me. Kolla i dem vet ja :)

Ha det gött :P

Släkt :)

Hejsan! Idag ska vi fira min och min lillebrors födelsedagar. Lite av släkten ska komma :) Ska bli kul.

Jag har stort min på att min äldsta lillebror fyller år fyra dagar före mig så länge jag kan minnas. Men det har börjat gå över lite grann, tror jag :)

Jag lade in ett inlägg igår på väska som jag köpte igår, men den visas inte på bloggen :/ vet inte vad som händer, men jaja, allt i livet ska inte vara lätt. Får snart ta på mig lite finare kläder och sminka mig :)

Ha det jätte bra

14!!

Hejsan alla jätte glada!!

Idag fyller jag 14!!! Har redan fått 700 spänn idag, ska om nån timme åka till Malmö och köpa den väskan på H&M (om jag inte gillar den så finns det en svart på Deichmann som jag ska köpa i så fall).

Jaja, ska gå och duscha nu, ha en underbar dag!!

Sara :)

Skolan idag har varit helt ok, vi kom en bit på vårt manus. Men vi måste vara klara nästa vecka, så jag tog hem manuset och ska skriva lite på den.

ska snart gå och äta något och sedan tvätta bort sminket :)

Ha det gött

Plånboken...

Hejsan!

Kom hem för en så där 10 minuter, tog ett glas med äpplejuice. Kollade bloggar. Ja, sånt som man brukar göra. Snart börjar Americas Next Top Model på 3:an. Ska titta på det, sen ska jag gå in på MTV:s hemsida och titta på det senaste Awkward programet. För jag missade det i söndags ;)

Hann inte bli klar med plånboken, men jag hann en bit i alla fall.

Såg precis Lindex reklam, med Reese Witherspoon. jag diggar henne grymt mycket asså

Elevens val!

Hallå!

idag är det onsdag, vilket betyder att vi ska ha typ engelska, idrott med niorna och elevensval! Engelska och elevens val är lätt det roligaste! Ska sminka mig nu och fixa håret.

Ha det gött :)

Lillebror <3

Hejsan!

Idag fyller min lillebror år!! Han blir 12! Grattis.

Jag sitter nu vid Skype med Hannah och Sara, snart kommer nog mamma och min bonuspappa hem med kebebrulle!! Mumsigt!!

Hejdå

DISA-möte

Hejsan!

Idag hade vi tjejer vårt första DISA-möte. Kommer inte ihåg vad det står för, men det är möten där man ska försöka bättra sitt självförtroende. Så idag pratade vi bara om typ regler och vad mötena ska handla om. Sedan fick vi fika!! Så när killarna hadee slutat matten så kikade de in genom fönstrerna och var jätte avundsjuka på oss.

Om ni inte förstår, så är det bara tjejerna som har de mötena, killarna har vanilg lektion.

Sista lektionen var syslöjd, jag hann jätte långt på min plånbok som jag håller på att göra. Nästa gång hinner jag nog att bli klar med den. Jag lovar att jag ska ladda upp en bild på den så att ni kan se hur den blev. 

 Sen så följde jag med Sara hem, vi skrattade hela tiden som vanligt. Snart ska jag nog ta något att äta, känner att magen börjar bli tom ;)

Ha det super bra så hörs vi imorgon.

Godmorgon!

Godmorgon, vaknade typ för 45 minuter. Har hittat en väldigt snygg väska på H&M som jag vill ha. Det är den som kommer här nedanför:



Är den inte snygg?!

Ha det jätte bra :)

Ziperall

Hejsan!

Jo satt och tittade vid datan och kom på en till sak som jag önskar mig. En Ziperall!! Jag försökte att lägga upp en bild på den men det gick typ inte, så jag får länka till den istället. http://shop.ziperall.se/ jag skulle i så fall vela ha den i designen "Ziperall Candycane".

Ziperall är typ exakt som Onepiece men mycket billigare, speciellt nu när det är rea på Ziperalls hemsida!! Asså  gud jag vill verkligen, verkligen ha den asså!

Awkward!

Hejsan! Vill tipsa om ett gode bra program: Awkward! Den går på MTV varje söndag klockan 17:35!

Idag är det 9 dagar kvar tills att jag fyller år!!!

Födelsedag!

Hallå alla glada! Var med Sara idag!

Det jag tänkte säga är att jag fyller år nästa vecka på lördag! Asså detta året har gått sjukt snabbt! Tänkte skriva en önskelista idag.

*Pengar



*Presentkort på olika affärer


Ja, det är allt jag önskar mig i år. Jag och kompisarna ska åka och shoppa snart. Antingen i slutet av september eller i början av oktober.

Skolios!

Cha! Idag ska jag skriva ett snabbt inlägg om skolios!

Skolios är att man har sned rygg. Man behöver operera sin rygg om man har 40 grader sned rygg. När man opererar sin rygg så, sätter man fast en titanställning in i ryggen. Man får kosett om man har ca 30-35 grader sned rygg. Korsetten är anpassad efter bara den som ska få den. Det finns alltså ingen som den andra lik. Man har korsett tills att man har slutat växa.

Ja, det här var bara lite snabb fakta om skolios. Hoppas att ni vet lite mer om skolios nu :)

Start!

Tja! Jag sitter nu vid mitt skrivbord och äter Start (typ müsli) och fil. Ska snart gå in på Youtube och sminka mig. Sen blir det att gå ut till bussen :/ asså det blir skola idag. Idag har min bonuspappas syster namnsdag. Grattis!

Gör ett till inlägg efter skolan där jag skriver lite fakta om skolios :)

Ingen rubrik

HejsanHoppsan! Kom hem för typ en halv timme efter att ha haft tjejkväll med kompisarna! Vi hade jätte roligt, vi tittade på filmen "P.S I love you" och lite av filmen "World Trade Center". Vi åt en massa chips, pizza, drack läsk och skrattade hela tiden!

Ska snart ta och duscha och sedan städa mitt rum, det behövs verkligen!

Ha det nice :D

Tjejkväll!!

Hejsan alla sötnosar :)
Idag efter skolan så åkte jag, mamma, lillasyrran o lillebrorsan till Sjöbo och åt på en pizzeria! Jag tog en kebab med pommes, den var såååå god! Sedan åkte vi till Netto för vi skulle handla mat o sånt, då köpte jag ½ liters vaniljglass och en typ 100grams choklad. För jag ska ju ha tjejkväll imorgon med Sara och Hannah <3
För istället för att köpa en Ben & Jerry´s som jag först tänkte och spendera typ 50 spänn, så kan jag göra en egen variant, asså en Jessica & Icecream vaniljglass med choklad och nötter.

Så ska till Hannah imorgon direkt efter skolan. Men nu ska jag titta på en film, som heter "The flintstones in Vegas".

Ha det bäst :D

Min historia

Hejsan alla glada! Idag tänkte jag skriva ett helt inlägg om min historia om min skolios.
Jag fick reda på att jag hade skolios i 4:an hos skolsköterskan, då hade jag bara 10 grader sned rygg. Vi följde upp allt genom att gå till en så kallad ortoped (det är typ en skelettläkare).
När min rygg var typ 25 grader sned så sade min ortoped att jag skulle få en korsett när jag hade 30 grader sned rygg. Så jag gjorde mig redo psysiskt att jag skulle få en korsett. Så nästa gång jag kom dit så hade min rygg blivit 30 grader sned, men då ändrade sig ortopeden och sa att vi skulle vänta tills att den var 35 grader istället. När vi kom hem var min mamma trött på att han ändrade sig hela tiden, så hon ringde och bytte ortoped. Efter ungefär ett halvår fick vi tid att gå ortopeden så vi gick dit, och den nya ortopeden sade att jag skulle få en korsett nu för jag hade nu fått 37 grader sned rygg. Jag och mamma gick till en ortopedtekniker (en sån som gör korsetter) som mätte mig runt magen, höfter o.s.v. En dag efter att vi hade kommit hem igen ringde de och sade att jag skulle komma på korsettutprovning och en vecka. En vanlig tid att på komma på korsett utprovning är efter en månad. Så jag förberedde mig på att få en korsett. Och när dagen kom som jag skulle prova min korsett på så fixade vi till korsetten, när vi skulle spänna den så hårt som den skulle sitta så svimmade jag. När jag hade piggnat till igen så skulle vi gå till röntgen för att jag skulle se om korsetten fungerade som den skulle vilket den också gjorde. Jag skulle stanna på sjukhuset i tre dagar, men eftersom att jag bodde så nära så kunde jag sova hemma och åka till sjukhuset på morgonen. Första dagen på sjukhuset skulle en förälder vara med, min mamma föjde med mig, eftersom att det var då man fick massa information om hur det skulle gå till och sånt. Jag skulle ha min korsett i 1,5 år till 2 år. Jag skulle även ha på mig den i 23 timmar om dagen. När vi kom till mitt rum så brast jag ut i gråt, jag ville inte ha korsetten, jag tyckte verkligen att det var jätte jobbigt, men jag hade bestämt mig för att klara av det. De andra två dagarna var inte så specielle, jag gick ut och gick ibland, fick gå ner till en sjukgymnast för att öva på att kunna röra mig i korsetten.

De första veckorna var otroligt jobbiga, allt kändes bara som skit. Jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att bli av med den. Men jag gav inte upp, jag hade på mig den så mycket som de sa, det som gjorde att jag hade på mig den, var för att jag tänkte att jag ville ju ha så rak rygg som möjligt och det skulle jag få genom att ha på mig korsetten. Jag vande mig ganska snabbt vid att ha den på mig.

Jag har fått en ny korsett nu och det går bra. Jag ahr haft korsett i ett år nu. Det har helt klart varit det jobbigaste året i mitt liv, men jag håller hoppet uppe. Många i min klass har undrat över min historia och hur länge till jag måste ha den. Jag har faktiskt inte blivit retad för den utan de flesta har medkänsla och tycker synd om mig. Självklart har min korsett smeknamn. Jag kallar den för Korsan, en kille i min klass kallar den för den kninvsäkra västen.

Ge inte upp hoppet! Om ni har fler frågor så är det bara att fråga på, ska snart lägga upp en bild på hur min korsett ser ut. Nästa inlägg ska handla om skoliosfakta och saker som är bra att veta.

Hemma nu

Nu är jag hemma igen efter att ha varit i skolan och haft slöjd i 2 timmar, jag och en annan i min klass ska göra en sov mask :) Min ska vara rosa med en stor vit volang runt hela masken. Blir nog fint tror jag, hoppas jag. Idag var jag även med Sara kom hem för typ tio minuter sen. Har ont i halsen, men gick ändå till skolan med en burk med halstabletter i min väska :/ men halstabletten hjälpte inte alls :(

jaja, ska ta och äta nåt och sen sätta mig vid tv:n en stund

Förlåt..

Förlåt för att jag inte har uppdaterat de senaste två dagarna men har inte orkat. Jag har idag hjälpt till lite i trädgården, städat mitt rum, men det är fortfarande stökigt så får fortsätta sen. Sitter just nu o dricker en drickyougurt med smak av tropiska frukter! Den är jätte god. Förresten ni vet väl att jag finns på youtube oxå? Jag heter: Jezzica97! Kolla in vetja!!

Skolfotografering!

Hallå! Idag var det skolfotografering i skolan, sminkade mig som vanligt fast jag hade på mig lilaögonskuggor. Jag tror att jag blev bra på fotot, men man vet aldrig... Jaja, ska gå och titta på en Harry Potter film nu, vi hörs imorgon igen

ha det gött igelkött

Läkarbesöket.

Hejsan! Har varit som sagt hos läkaren idag. Han sa att jag inte hade slutat växa ännu, så jag skulle ha korsetten en stund till och att vi skulle mötas igen om ett halvår. Så det var typ det han sa. Förresten när vi mätte mig så var jag 1,60 cm lång! Asså lika lång som min mamma, haha.

jaja, ska äta upp mina nudlar nu och sen blir det att tvätta bort allt sminket.

En till tävling!!



"Jag tävlar om min favoritprodukt från tjejsan hos Beatrice, mamma till skrutten Robin. I den här tävlingen vinner 3 stycken sina favoritsaker! Var med i tävlingen HÄR du också!"

läkarbesök!

Hejsan! Idag har jag sovit utan korsett hela natten! För att man ska ju ha haft av korsetten minst 8 timmar innan röntgen, och min tid är klockan 14:00, så min bonus pappa ska hämta mig vid 13:00 i skolan, och 14:00-8:00 timmar =6:00. Så jag skulle ha behövt gå upp klockan 6:00, men jag valde att sova utan korsetten istället. Vid tre är det läkarbesök! Ska bli kul att höra hur länge till jag behöver ha den. Jag berättar sen hur det gick

Ha de!
RSS 2.0